Studio Piet Boon en Jansen AG gaan exclusieve samenwerking aan

12/04/2022 | nieuws

Piet Boon by Jansen

Jansen AG, de producent voor stalen ramen, deuren en gevelprofielsystemen, en Studio Piet Boon bundelen de krachten om een exclusieve en elegante reeks van stalen deuren te ontwerpen. In de producten staan de gedeelde passie voor vakmanschap, kwaliteit en aandacht voor detail centraal. Het team van Studio Piet Boon heeft een hoogwaardig stalen profiel ontworpen, geschikt zowel interieur als exterieur toepassingen. De maatwerkcollectie, genaamd “Piet Boon by Jansen”, bestaat uit openslaande deuren, taats- en draaideuren en kozijnen voor een glazen gevel.

De collectie stalen deuren en kozijnen, inclusief designgerichte details, zoals raam- of deurgrepen, zorgt voor een naadloze aansluiting op andere ruimtes. Het ontwerp van het frame maakt een subtiel statement en creëert een sterke basis in elk interieur en exterieur. Zo heeft het studio team gekeken naar interessante voorbeelden in de architectuur van fijne deurlijsten en Z-richtingen. Daarnaast was het essentieel een ontwerp te creëren welke aan beiden zijde fraai afgewerkt kon worden, zodat er geen esthetisch verschil is tussen de voor- en achterkant van het kozijn. Het neutrale kleurenpalet voor de kozijnen omvat een reeks van acht herkenbare Piet Boon kleuren die variëren van lichtere tot donkerdere tinten, geleverd in de hoogste kwaliteit afwerkingen van mat tot glanzend. Het veelzijdige en solide bouwmateriaal staal kan in elk type architectuur worden toegepast en is geschikt voor ieder tijdloos interieur.

Piet Boon by Jansen acht prachtige kleuren
Piet Boon by Jansen openslaande deuren
European Council

Onze ontwerpen en producten staan ​​bekend om hun tijdloze materialen en kleuren. Zoals bij al onze partnersamenwerkingen, kiezen we partners met sterke technische inzichten om zo onze klanten de meest hoogwaardige producten aan te bieden. Ik ben trots dat we met de co-creatie met het Jansen AG team nu ons eigen ontwerpgeoriënteerde staalsysteem hebben. 

Bij de ontwikkeling van dergelijke specifieke ontwerpen zijn we altijd op zoek naar mooie en opvallende details. Met Jansen AG, als een van de toonaangevende staal leveranciers en verantwoordelijk voor de technische engineering, brengen we nu het beste van twee werelden samen“, aldus Piet Boon, oprichter van Studio Piet Boon.

De collectie wordt in samenwerking gebouwd met drie gespecialiseerde Jansen AG metaalbouwers in Nederland en België: JM van Delft (Drunen), Stieva (Aalsmeer) en Lootens (Deinze, België).

Samen met hun vakmanschap wordt het ontwerp van Piet Boon van Jansen AG een statement voor elk huis, hotel of kantoor. 

Over Studio Piet Boon

Studio Piet Boon is een wereldwijd opererende studio voor exterieur-, interieur- en productontwerp design studio, erkend om het creëren van perfect uitgebalanceerde ontwerpen. Voor elke klant stellen onze teams de juiste balans tussen functionaliteit, esthetiek en individualiteit samen, om zo een authentiek en tijdloos ontwerp te creëren.

De full-service aanpak en ons vermogen om echt te luisteren maakt dat wij graag alle verwachtingen van onze klanten te overtreffen. Het multidisciplinaire team ontwerpt bekroonde exclusieve woningen, zakelijke projecten en ontwikkelingen, hospitality omgevingen.

Daarnaast ontwerpt de studio een uitgebreid assortiment producten voor alle ruimtes in huis. Het ontwerpteam bestaat uit ervaren ontwerpers, architecten en stylisten die zich inzetten om authentiek design op hoog niveau te leveren.

Studio Piet Boon is opgericht in 1983 door Piet Boon en Karin Meyn in Oostzaan, Nederland.

Piet Boon by Jansen deur

Over Jansen AG

Jansen AG, gevestigd in Oberriet, Zwitserland, is opgericht in 1923 en ontwikkelt, produceert en distribueert stalen profielsystemen voor verschillende segmenten van de bouwsector. Jansen AG is uitgegroeid tot een van ’s werelds toonaangevende en vooraanstaande partners voor profielsystemen voor stalen deuren, ramen, vouw- en schuifdeuren en vliesgevels. Jansen AG inspireert met kwaliteit en design. Akoestische eisen, thermische isolatie eisen en brandwerendheid worden probleemloos geïntegreerd, zonder dat de esthetiek in het gedrang komt. Vorm en functie van de stalen Jansen systemen creëren een perfecte eenheid voor individuele oplossingen. Op 1 januari 2022 heeft Jansen AG een vertegenwoordigingskantoor in Breda (NL) geopend voor de directe marktontwikkeling in Nederland en België. De Jansen Group is een familiebedrijf en heeft wereldwijd ongeveer 620 medewerkers in dienst.