Jansen by ODS Oogstkaart

03/12/2019 | nieuws

Jansen by ODS - Oogstkaart
Jansen by ODS - Oogstkaart
Over 10 jaar is het zo ver, dan zullen wij 50% van de projecten die wij realiseren uit hergebruikt materiaal dienen te voorzien. Dat heeft KM ODS niet bedacht maar dit gegeven wordt ons opgelegd door de overheid. Wij kunnen daar wat van vinden, voor of tegen zijn maar wij hebben een tijd geleden besloten er alvast wat aan te gaan doen. Nu hebben we nog ruim de tijd om met elkaar te oefenen want de uitdaging is groot.

Een bijkomend voordeel voor ons allen is, dat staal het beste hergebruik potentieel heeft van alle gevelproducten. Alleen we gebruiken dit gegeven niet. Dat is dubbel jammer. Enerzijds omdat wij ons hierdoor kunnen onderscheiden van andere marktspelers en anderzijds missen we een belangrijke kans om in onderhandelingen met opdrachtgevers te kunnen spreken over de echte waarde van de producten die wij samen leveren (in plaats van de bekende prijsdiscussie).

Jansen by ODS - Oogstkaart

Een aantal klanten van ons hebben hun overstock of afval kunnen omzetten in keiharde Euro’s. Wij leggen de verbinding tussen de vragende partij voor hergebruik en jullie geldverslindende restvoorraad. Bovenstaand voorbeeld is een klein project dat wij met de TU Delft hebben uitgevoerd maar er gaat binnenkort een nieuw project van start in Eindhoven. En iemand moet dat gaan bouwen natuurlijk.

U kunt hier onze brochure downloaden.

KM ODS en Jansen hebben aangetoond dat Jansen Viss (maar ook andere oplossingen) de meest duurzame in de markt zijn. Milieudata is op aanvraag beschikbaar. Maar deze beste keuze kan nog eens 18% gunstiger uitvallen als we van hergebruikt materiaal gebruik maken. Dit biedt enorme kansen voor ons allemaal en zal er voor zorgen dat de markt van stalen gevelelementen alleen nog maar zal toenemen.

Jansen by ODS - Oogstkaart

Een project in Rotterdam ging onverhoopt niet door maar de deuren stonden klaar. SuperUse Architecten bedachten een creatieve oplossing en kochten alle restmaterialen op voor hun lopende projecten. Iedereen tevreden, dankzij de Oogstkaart. Zonder deze oplossing waren deze kostbare elementen misschien op de schroothoop beland.

Slimme verbindingen

Maar wat als wij een concept bedenken dat nooit afval wordt en meerdere keren gebruikt kan worden in verschillende toepassingen? Wij hebben het samen met een aantal partners uit de architectuur, het hoger onderwijs en de gevelbouw voor elkaar gekregen. Hier onder ziet u het resultaat daarvan. Een meccano oplossing met het duurzaamste gevelsysteem ter wereld. Daarmee gaan wij nu de markt op en wij zoeken nog partners om deze lichte staalconstructies te verwerken tot architecturale optoppingen of tiny houses. Uiteraard komt iedere constructie van dit type op de Oogstkaart.

Jansen by ODS - Oogstkaart

Design

“Reversible Design” en de hoge restwaarde van staal maken dat de meerwaarde van de investering echt tastbaar wordt. Slim en materiaal efficiënt ontwerpen om snel weer te demonteren levert tijdwinst op.

Jansenbyods op de WasteBuild Amsterdam op 5 en 6 december

Deze week demonstreren wij deze nieuwe principes op een belangrijke beurs in Amsterdam. Wie geïnteresseerd is in deze nieuwe manier van bouwen kan via deze link een gratis entreekaart bestellen.

Jansen by ODS - Oogstkaart