Hoe ziet duurzaam wonen eruit in de stad van morgen?

01/06/2021 | nieuws

SUM

Steeds meer mensen wonen in stedelijke gebieden: de vraag naar woonruimte en middelen wordt dan ook steeds dringender. Een interessant vraagstuk waar studenten van de TU Delft onderzoek naar doen. Jansen by ODS is een van de trotste hoofdsponsoren van het SUM studententeam van de Technische Universiteit Delft dat meedoet met de Solar Decathlon Europe competitie in Wuppertal in 2022. Het doel van deze wedstrijd is om passende oplossingen te ontwikkelen om de technische, architectonische en sociale uitdagingen aan te pakken waarmee steden geconfronteerd worden.

Het Symbiotic Urban Movement team focust zich op het maken van een plan voor de verduurzaming van portiekflats. Met het oog op de klimaatdoelen zorgt SUM voor vernieuwing door, in plaats van sloop-nieuwbouw, renovatie en uitbreiding van de woningvoorraad toe te passen. Met focus op modulariteit, circulariteit en duurzaamheid. Dit plan voor de verduurzaming van portiekflats spitst zich toe op een gebouw in de Dreef in Den Haag.

.Design reveal

Het studententeam van de TU Delft heeft eind mei het prototype van het ontwerp gepresenteerd.
Na de zomer van 2021 wordt in Den Haag het prototype gebouwd en daarna op naar de wedstrijd in Wuppertal in juni 2022. Voor meer informatie over dit project zie: www.delftsolardecathlon.com

Trotse sponsoren van Symbiotic Urban Movement zijn o.a.:
Jansen by ODS, Jansen AG, JM van Delft , Smits Vastgoedzorg, Jan Snel, ABN AMRO, De Groot & Visser B.V. en de Gemeente Den Haag. 

Team Sum
Prototype Team SUM TU Delft
Team SUM